Есенен пленер 2014

плакат на изложбата, автор Жаклин Георгиева, 12 кл.

Йордан Павлов, Църква в Пловдив

изложба – конкурс на учениците от специалност Изящни изкуства на НУИ "Добри Христов"-Варна

23 октомври – 05 ноември 2014 г.

Откриване – четвъртък, 23 октомври 2014 г., 18.30 часа

            За шеста поредна година Арт Галерия Ларго представя пленерната изложба на младите художници от специалност „Изящни изкуства” на Националното училище по изкуствата “Добри Христов” във Варна. Експозицията ще бъде открита на 23 октомври, четвъртък, от 18.30 ч. 

            В изложбата ще представят свои творби учениците от ІХ до ХІІ клас. Работите са създадени по време на традиционния есенен пленер, който тази година се проведе паралелно в Асеновград и във Варна. Над 60 картини, рисувани с молив и туш, с въглен и креда, с акварел и маслени бои ще видят ценителите в залите на галерията. В пейзажите ще открием запечатани любими за всеки българин кътчета от стария Пловдив, Асенова крепост, Бачковския манастир, любими места от Варна.

            За шести пореден път събитието ще има и конкурсна част. Творбите на учениците ще бъдат оценявани в две възрастови категории – първа група – ученици от 9 и 10 клас и втора група – 11 и 12 клас. Ще бъдат раздадени първа, втора и трета награда във всяка от групите. Журито, което ще определи победителите, включва известните варненски художници Димо Миланов,Милен Маринов, Светлин Ненов и Стефан Радков.

            Наградите са осигурени от Училищното настоятелство на НУИ “Добри Христов”и варненските фирми „Лорка” и „Криси Арт”. Фирма „Лорка” е единствен производител в България на акрилни бои за художници и материали за декупаж, афирма “Криси Арт”поддържа магазини за рамки, бои и материали за художници от най-добрите световни производители.

            Изложбата продължава до 05 ноември. Очакваме Ви на откриването в четвъртък, 23 октомври от 18.30 часа в галерията на ул. Хан Крум №8.             

                                                                                                          Нели Вълчева, галерист