Полет над деня

плакат на изложбата

Николай Ангелов - Гари, Сладко изкушение

Николай Ангелов - Гари, Далече в мечтите

самостоятелна изложба – живопис на Николай Ангелов - Гари

03 ноември – 24 ноември 2016 г.

Откриване, 03 ноември 2016, 18:00 часа

            От 03 ноември 2016 г Арт Галерия "Ларго" ще представи четвъртата поред самостоятелна изложба във Варна на бургаския художник Николай Ангелов - Гари. Експозицията се нарича „Полет над деня“ и за нея авторът се подготвя цяла година. В двадесетината картини ще открием любимите на автора теми за семейството, за любовта, за очарованието на откривателството, за вълненията от първите любовни трепети. За тази експозиция Гари споделя, че това е най-дълго мислената и преживяваната до този момент изложба, най-цялостната и завършената. Рисувана е дори не толкова за публиката, колкото за да успее художникът да извади на показ отдавна премисляни теми, които го вълнуват, да може да ги откъсне, да ги „изтръгне“ от себе си, да ги прехвърли върху бялото платно и да ги съзерцава и премисля отвън, отстрани.

            „Полет над деня“ ни кара да загърбим делничното, да се опитаме да се откъснем от ежедневните проблеми, да зареем поглед отгоре, от високо, от „птичи поглед“ към простичките, ежедневни, малки радости, от които е съставен човешкия живот. Дребни наглед, малки случки, които стоплят сърцето ни – усмивката на скъп човек, прегръдката, която ни вдъхва сигурност и сила, споделеният миг с този, който е нашият спътник в добро и зло. Политайки над ежедневието, гледайки го отгоре и отвисоко, може би ще открием, че всъщност важните неща са най-достъпните и са през цялото време близо до нас, ако имаме очи да ги видим и сърце, да ги усетим.

            Очакваме ви на откриването на изложбата на Николай Ангелов-Гари на 03 ноември 2016 г., четвъртък, от 18:00 часа в Арт Галерия Ларго във Варна, на ул. Хан Крум №8. Изложбата продължава до 24 ноември 2016 г.. Повече за художника в неговия профил в секция "Автори" на сайта на галерията.                         

Нели Вълчева, галерист