Приказки от цял свят

Иван Додов, плакат на изложбата

Иван Додов, Френска вечер

Иван Додов, Италианско лято

самостоятелна изложба – акварел на Иван Додов

04 – 23 юли 2019

Откриване – четвъртък, 4 юли 2019 г., 19:00 часа 

 

Тази година месец юли е посветен на акварела- на 1-ви юли се открива изложбата на второто Международно триенале „Духът на акварела”- Варна 2019. В конкурса ще вземат участие 375 художника от 64 държави. Фестивалната програма на Триеналето ще се проведе от 01.07 до 05.07.2019г. а изложбата на селектираните от конкурса творби ще може да бъде разгледана до 31.07.2019 г. в ГХГ Варна. Галерия Ларго ще се присъедини към акварелната програма с една изключителна и дългоочаквана експозиция.

На 4-ти юли, четвъртък, от 19:00 ч. с удоволствие ще ви представим страхотния майстор на акварела- софийския художник Иван Додов. Той се завръща във Варна с шеста самостоятелна изложба в пространствата на галерия Ларго и носи със своите творби лятно настроение и много „Приказки от цял свят”. Ще се насладите на живописни пулсиращи градски пейзажи, ярък колорит и разливания на боята в големи петна, но също и на прецизен и изящен детайл, изпипан майсторски с върха на четката.

В картините си софийският акварелист е закодирал настроенията и емоциите, които е изпитал, когато е посещавал някои от най- красивите и живописни градове в света- Барселона, Прага, Париж, малките китни градчета на Южна Франция, европейската столица на културата Матера в Италия и още, и още… Шумът на тълпата, мирисът на подправки и традиционни ястия, слънцето, процеждащо се между клони и керемиди- всичко това е изобразено с леки, ефирни полупрозрачни петна, с много настроение и с типичната за Додов наблюдателност и усет за детайла.

Очакваме ви на откриването на изложбата на 4-ти юли от 19:00 ч. в Арт Галерия Ларго. Елате и се докоснете до светлия, вълшебен свят на Иван и чуйте многобройните интересни истории и приказки, които има да разкаже художникът за пътешествията си по света.

Иван Додов е роден в София през 1960 г. Завършва Националната Художествена Академия в София през 1986 г. със специалност “Художествено пространствено оформление” в класа на проф. Георги Петров. От 1989 г. до днес Иван Додов има над 50 самостоятелни изложби в България и по света. Почти всяка година участва в пленери, организирани от “Център по изкуствата” към Кметство на гр. Пасау, Германия и в ателиетата на СБХ в “Сите Интернасионал дез Арт” в Париж. Картини на Иван Додов се намират в галерии и колекции в България, САЩ, Германия, Италия, Франция, Испания, Австрия, Холандия. Швеция, Финландия, Унгария, Израел, Гърция, Турция, Полша, Чешка република. Живее и работи в София.

Милена Димитрова, галерист