Есенен пленер 2011

Ренета Павлова, Пейзаж от Елена

плакат на изложбата

изложба – конкурс на учениците от специалност "Изобразително изкуство" при НУИ "Добри Христов" - Варна

20 октомври - 02 ноември 2011 г.

За трета поредна година Арт Галерия Ларго представя с особена гордост и удоволствие пленерната изложба на младите художници от специалността “Изобразително изкуство” на Националното училище по изкуствата “Добри Христов” във Варна. Експозицията ще бъде открита на 20 октомври, четвъртък, от 18.30 ч.

В изложбата отново ще представят свои творби учениците от ІХ до ХІІ клас. Част от картините са създадени по време на пленера в град Елена през септември тази година, а друга част са запечатали емблематични кътчета от Варна и морски пейзажи. Ценителите ще видят повече от 40 картини, рисувани с молив и туш, с въглен и креда, с акварел и маслени бои.

И тази година няма да изневерим на традицията и изложбата ще има конкурсен характер. Творбите на учениците ще бъдат оценявани в две възрастови категории – първа група – ученици от 9 и 10 клас и втора група – 11 и 12 клас. Ще бъдат раздадени първа, втора и трета награда във всяка от групите. Наградите са осигурени от Училищното настоятелство на НУИ “Добри Христов”, МОЛ Варна и фирма “Криси Арт”.

Журито, което ще определи победителите, включва известните варненски художници Венцеслав Антонов, Милен Маринов, Николай Русев и Стефан Радков.

Както и при предишните две изложби част от средствата, събрани от продажбата на картините на младите художници, ще бъдат предназначени за закупуване на материали и средства за специалност “Изобразително изкуство” в училището.

Изложбата продължава до 02 ноември. 

Нели Вълчева, галерист