Без граница

Без граница - плакат

Кристияна Коева, Малка Богородица

Илкер Даналов, Пейзаж от Златоград

Арт Галерия Ларго и НУИ “Добри Христов” представят изложба – конкурс на учениците от специалност “Изобразително изкуство”

22 октомври - 04 ноември 2010 г.

В петък, 22 октомври, от 18.00 ч. Арт Галерия “Ларго” за втори пореден път гостоприемно разтваря врати и предоставя своите пространства за изява на младите художници от специалността “Изобразително изкуство” на Националното училище по изкуствата “Добри Христов” във Варна.

В изложбата отново ще намерят място творби на ученици от ІХ до ХІІ клас, голяма част от които са създадени по време на пленера в Родопите през септември тази година. Десет дни младите художници са събирали впечатления и емоции в Златоград, Кавала, на остров Тасос и Перперикон. Заредени с настроение и вълнуващи спомени талантливите ни деца ни показват красивите кътчета на Родопите и южната ни съседка Гърция в повече от 40 картини, рисувани с молив и туш, с въглен и креда, с акварел и маслени бои.

Вдъхновението им е подсилено и от факта, че и тази година изложбата ще има конкурсен характер. Учениците отново ще се състезват в две възрастови групи – първа група – ученици от 9 и 10 клас и втора група – 11 и 12 клас. Ще бъдат раздадени първа, втора и трета награда във всяка от групите. Наградите са осигурени от Училищното настоятелство на НУИ “Добри Христов”, Арт Галерия “Ларго” и фирма “Криси Арт”.

Журито, което ще определи победителите включва известните варненски художници Венцислав Антонов, Стефан Радков, Милен Маринов и Николай Русев.

Отново част от средствата, събрани от продажбата на картините на младите художници, ще бъдат предназначени за закупуване на материали и средства за специалност “Изобразително изкуство” в училището.

Изложбата продължава до 04 ноември.

Нели Вълчева, галерист