Приказки от цял свят

самостоятелна изложба - акварел на Иван Додов
04. - 23.07.2019

Приказки от цял свят

Начало / Изложби / Приказки от цял свят

Към творбите

самостоятелна изложба – акварел на Иван Додов

04 – 23 юли 2019

Откриване – четвъртък, 4 юли 2019 г., 19:00 часа 

 

Тази година месец юли е посветен на акварела- на 1-ви юли се открива изложбата на второто Международно триенале „Духът на акварела”- Варна 2019. В конкурса ще вземат участие 375 художника от 64 държави. Фестивалната програма на Триеналето ще се проведе от 01.07 до 05.07.2019г. а изложбата на селектираните от конкурса творби ще може да бъде разгледана до 31.07.2019 г. в ГХГ Варна. Галерия Ларго ще се присъедини към акварелната програма с една изключителна и дългоочаквана експозиция.

На 4-ти юли, четвъртък, от 19:00 ч. с удоволствие ще ви представим страхотния майстор на акварела- софийския художник Иван Додов. Той се завръща във Варна с шеста самостоятелна изложба в пространствата на галерия Ларго и носи със своите творби лятно настроение и много „Приказки от цял свят”. Ще се насладите на живописни пулсиращи градски пейзажи, ярък колорит и разливания на боята в големи петна, но също и на прецизен и изящен детайл, изпипан майсторски с върха на четката.

В картините си софийският акварелист е закодирал настроенията и емоциите, които е изпитал, когато е посещавал някои от най- красивите и живописни градове в света- Барселона, Прага, Париж, малките китни градчета на Южна Франция, европейската столица на културата Матера в Италия и още, и още… Шумът на тълпата, мирисът на подправки и традиционни ястия, слънцето, процеждащо се между клони и керемиди- всичко това е изобразено с леки, ефирни полупрозрачни петна, с много настроение и с типичната за Додов наблюдателност и усет за детайла.

Очакваме ви на откриването на изложбата на 4-ти юли от 19:00 ч. в Арт Галерия Ларго. Елате и се докоснете до светлия, вълшебен свят на Иван и чуйте многобройните интересни истории и приказки, които има да разкаже художникът за пътешествията си по света.

Иван Додов е роден в София през 1960 г. Завършва Националната Художествена Академия в София през 1986 г. със специалност “Художествено пространствено оформление” в класа на проф. Георги Петров. От 1989 г. до днес Иван Додов има над 50 самостоятелни изложби в България и по света. Почти всяка година участва в пленери, организирани от “Център по изкуствата” към Кметство на гр. Пасау, Германия и в ателиетата на СБХ в “Сите Интернасионал дез Арт” в Париж. Картини на Иван Додов се намират в галерии и колекции в България, САЩ, Германия, Италия, Франция, Испания, Австрия, Холандия. Швеция, Финландия, Унгария, Израел, Гърция, Турция, Полша, Чешка република. Живее и работи в София.

Милена Димитрова, галерист

плакат на изложбата / Арт галерия Ларго

Плакат на изложбата

Френска вечер, Иван Додов / Арт галерия Ларго

Френска вечер

Иван Додов

Италианско лято

Иван Додов

Лятна светлина

Иван Додов

Мостовете на Прага

Иван Додов

Някъде в Южна Франция

Иван Додов

Плаца Реал в Барселона

Иван Додов

Преди представлението

Иван Додов

Пролет в Прованс

Иван Додов

Пролет в Южна Италия

Иван Додов

Разходка по Ларгото

Иван Додов

Слънчево утро в Барселона

Иван Додов

Лятна светлина

Иван Додов

Самоводската чаршия

Иван Додов

Светлината на Барселона

Иван Додов

Енергията на Париж

Иван Додов

Някъде в Родопите

Иван Додов

Пейзаж от Южна Франция I

Иван Додов

Пейзаж от Южна Франция II

Иван Додов

Гръцко лято

Иван Додов

Кулите на Прага

Иван Додов

Градините на Живерни

Иван Додов

Величието на Нотр Дам

Иван Додов

Импресия от Прага

Иван Додов

Край езерото Комо

Иван Додов

Матера- вечният град

Иван Додов

Прага- златният град

Иван Додов

Край река Дунав в Австрия

Иван Додов

Любовна среща в Южна Франция

Иван Додов


Назад към изложбите

Ние използваме бисквитки (cookies) за по-пълноценното функциониране на сайта и за да Ви предложим по-добро интернет преживяване. Разглеждайки съдържанието на уеб страницата ни, Вие се съгласявате с нашата Политика за поверителност.


Общи условия