Опит за летене

05. - 25.11.2010

Опит за летене

Начало / Изложби / Опит за летене

Към творбите

самостоятелна изложба-живопис на Ангел Герджиков

05 ноември - 25 ноември 2010

В петък, 05 ноември, от 18.30 ч. в арт галерия “Ларго” на ул. Тодор Икономов 1, се открива тридесет и седмата поред изложба, която представя “Опит за летене” на пловдивския художник Ангел Герджиков.

В последните десет години със завидно темпо нарастват броя на картините и на изявите на талантливия художник от Града на тепетата. Невероятната му дарба и самобитен стил са оценени по достойнство от една от сериозните пловдивски галерии - “Възраждане”, която през последните 5 години ежегодно представя Ангел със самостоятелна изложба. Варненци пък за първи път видяха негови творби в изложбата на групата „Арт Бокс 69“ в галерия „Ларго“ през юли тази година. А ето, че дойде време и за самостоятелната му изява във Варна, където със сигурност картините му ще предизвикат интерес и ще пожънат успех. Защото пловдивската школа си личи навсякъде в платната му. Колоритът и композицията показват една зрялост и развитие на художника, надхвърлящи стандартите. Композициите му са разработени с брилянтно съчетание на прецизност и балансираност, в сюжетите има движение и ритмика, темите са една градация от символи и персонажи.

Когато разглежда една картина, нарисувана от един наистина добър художник, човек съзнателно или не започва да рисува във въображението си история, провокирана от творбата, която гледа. Колкото е по-силен творческият заряд на дадена творба, толкова по-реална и пълнокръвна е историята, която ни разказва. А когато разглежда цяла изложба на даден художник, човек вече рисува не само отделни истории – той създава в душата и в ума си образ на самия автор, чрез посланията в неговите картини. Какво по-интересно и вълнуващо преживяване на човешкия дух и въображение от една хубава изложба? Може би такова преживяване може да се сравни само с магичното съпреживяване на една музикална пиеса....

И така, разглеждайки изложбата на Ангел Герджиков в “Ларго”, ние можем да си представим неговият свят и него самия, изграждайки си представа чрез картините му. И този свят е нежен, тих и хармоничен. Този свят е изпълнен с мекота и лекота, изпълнен с мелодия. Героите в този свят са поети и музиканти, акробати и скитници, различни по своему, но еднакви по това, че всички те са устремили поглед нагоре. Душите им се реят в облаците, мечтите им политат заедно с нашите мисли към небесния простор.... Безтегловни и изпълнени с хармония, те са готови да полетят, а някои от тях дори летят, понесени на крилете на авторовата фантазия и неговия блян за свят, изпълнен с музика и безгрижие.

Ако искате да почувствате нежната, ефирна лекота в картините на Ангел Герджиков, романтиката на неговите герои, хармонията на света, който изгражда в творчеството си, елате и вижте тази изложба на живо в галерия “Ларго”. Преживяването си заслужава!

Изложбата продължава до 25 ноември.

За художника:

Ангел Герджиков е роден през 1969 г. в Пловдив. През 1995 г. се дипломира в университета "Св. Св. Кирил и Методий" в гр. Велико Търново, със специалност "Живопис". Има реализирани 12 самостоятелни изложби и многобройни участия в различни арт проекти. Авторът се изявява в областта на живописта. Негови творби са собственост на частни колекции в България, Франция, Белгия и др. Живее и работи в Пловдив.

Нели Вълчева, галерист

Музикант II

Ангел Герджиков

Всичко, което имам

Ангел Герджиков

Изкачване

Ангел Герджиков

Хвърчилото

Ангел Герджиков

Когато пада мрак

Ангел Герджиков

Химн

Ангел Герджиков

Виртуоз

Ангел Герджиков

Въжеиграч

Ангел Герджиков

За хората, музиката и магаретата

Ангел Герджиков

Опит за летене

Ангел Герджиков

Музикант

Ангел Герджиков

Дует

Ангел Герджиков

Пейзаж II

Ангел Герджиков

Пейзаж

Ангел Герджиков

Ние използваме бисквитки (cookies) за по-пълноценното функциониране на сайта и за да Ви предложим по-добро интернет преживяване. Разглеждайки съдържанието на уеб страницата ни, Вие се съгласявате с нашата Политика за поверителност.


Общи условия