Благодарност към Земята

изложба-акварел на Иван Додов
25.11. - 14.12.2011

Благодарност към Земята

Начало / Изложби / Благодарност към Земята

Към творбите

самостоятелна изложба-акварел на Иван Додов

25 ноември - 14 декември 2011 г. 

В петък, 25 ноември 2011, от 18.00 ч. с петдесет и четвъртата поред изложба Арт Галерия “Ларго” ще отбележи тържествено третия си рожден ден с изложба на любим както на галерията, така и на варненци български художник – Иван Додов. Експозицията е озаглавена “Благодарност към Земята”. Майсторът на акварела ще подреди повече от 45 свои творби, разказващи приказки за красотата на природата, за вдъхновението, което тя предизвиква у твореца, за силата, с която ни зарежда тя – майката-Земя.

Това е третата самостоятелна изява на Иван Додов в галерия “Ларго”. За варненци изложбите му винаги са дългоочакван и вълнуващ пир за сетивата. И този път виртуозният акварелист няма да разочарова своята публика. Темите в картините, които ни е подготвил, препускат из всички годишни сезони, из всички кътчета на Земята, из всички негови любими сюжети. В творбите ще открием и лодките, кротко полюшващи се в залива, и нежните пролетно-нацъфтяли дървета, и самотния рибар, посрещащ изгрева в морето. Малките градски улички, с привкус на френския Прованс, уличните кафенета, изпълнени с гълчава и настроение, граския пазар, пулсиращ като развълнувано море от хора напомнят, че Иван с еднаква лекота и финес рисува както природната красота, така и чара на градския пейзаж. За всички познавачи на неговото творчество особено удоволствие ще достави тема, която акварелистът не е показвал досега във Варна – една магична серия рисунки на коне, уловени в цялата им красота, грациозност и сила.

И както може да се очаква от човек като Иван, изложбата носи заглавие, натоварено със символност – “Благодарност към Земята”. Сърцето на истинския творец винаги е преизпълнено с любов към Земята, връзката му с природата е особено силна и зареждаща, от Земята и нейната красота черпи той вдъхновение. Земята е извор на живота, Земята търпеливо “понася” всички капризи и неразумности на нейните “деца”, Земята и връзката ни с нея ни помагат да бъдем реалисти, но и мечтатели. Картините на Иван ни приканват по най-вълнуващия, нежен и любовен начин да обичаме и пазим Земята, да стоим винаги близо до нея, защото тя е изворът на нашата жизненост и тя ще ни зареди и спаси, ако всеки друг ни изостави.

Нели Вълчева, галерист

В очакване на деня, Иван Додов / Арт галерия Ларго

В очакване на деня

Иван Додов

Зимна приказка, Иван Додов / Арт галерия Ларго

Зимна приказка

Иван Додов

Приказен кон, Иван Додов / Арт галерия Ларго

Приказен кон

Иван Додов

Мост за двама, Иван Додов / Арт галерия Ларго

Мост за двама

Иван Додов

Цветя

Иван Додов

Утро на морския бряг

Иван Додов

Слънчев град

Иван Додов

Огнена енергия

Иван Додов

Пролет

Иван Додов

Любов

Иван Додов

Лято

Иван Додов

Белота

Иван Додов

Мелница

Иван Додов

Пристан

Иван Додов

Неземна красота

Иван Додов

Свежест

Иван Додов

Величие

Иван Додов

Сияние

Иван Додов

По течението

Иван Додов

Светлина

Иван Додов

Изобилие

Иван Додов


Назад към изложбите

Ние използваме бисквитки (cookies) за по-пълноценното функциониране на сайта и за да Ви предложим по-добро интернет преживяване. Разглеждайки съдържанието на уеб страницата ни, Вие се съгласявате с нашата Политика за поверителност.


Общи условия