Магията на зимата

01. - 21.12.2010

Магията на зимата

Начало / Изложби / Магията на зимата

Към творбите

Първата изложба в новия дом на Арт Галерия Ларго е на прекрасния акварелист Иван Додов 

01 декември - 20 декември 2010 г.

В сряда, 01 декември, от 18.30 ч. с тридесет и осмата поред изложба Арт Галерия “Ларго” ще отбележи тържествено както втория си рожден ден, така и новото пространство, в което варненци и гостите на града ще продължават да се наслаждават на богатата палитра от автори на съвременно българско изкуство. На площ от 100 квадратни метра, с огромни 10-метрови витрини, висок таван и много светлина залите на галерията ще предоставят едно прекрасно пространство за експониране на изложби и провеждане на културни събития, каквото нашите художници заслужават. Новият ни адрес е ул. Свети Климент 16 и екипът ни искрено се надява, че светията, символ на знания, просвета и буден ум ще бъде закрилник на галерията, а новото място ще донесе на нас и на художниците късмет и много приятели.

Арт Галерия “Ларго” започна 2010-та година с изложба на прекрасния акварелист Иван Додов. Въпреки вероятно най-студения януари във Варна за последните 20-30 години, въпреки че улиците в града бяха сковани от ледени коловози и движението беше замряло, имаше една пътека, която водеше към галерия “Ларго” и тази пътека не замръзна през целия януари. Защото по тази пътека неизменно, ежедневно, въпреки суровото време, идваха хора, запленени от изкуството,.... хора, привлечени от магията на един художник. Изложбата на неговите акварели “Блян за чистота” предизвика невероятен интерес и широк отзвук сред варненските ценители на изящното изкуство. И затова решихме да завършим годината така добре, както я започнахме. Ето защо и последната изложба за годината ще бъде отново на този виртуоз на акварела.

От началото на декември галерия “Ларго” ще разказва приказки за “Магията на зимата”. Над 40 пейзажа, запечатали красотата и поезията на зимата ще представи Иван Додов в новите зали на галерията. Насладете се заедно с нас на творческите вълнения и емоции на художника в новия ни дом на улица Свети Климент № 16. Изложбата продължава до 21 декември.

За художника:

Иван Додов е роден в София през 1960 г. Завършва Националната Художествена Академия в София през 1986 г. със специалност “Художествено пространствено оформление” в класа на проф. Георги Петров. От 1989 г. до 2010 г. Иван Додов има над 32 самостоятелни изложби в България и по света. Почти всяка година участва в пленери, организирани от “Център по изкуствата” към Кметство на гр. Пасау, Германия и в ателиетата на СБХ в “Сите Интернасионал дез Арт” в Париж. Картини на Иван Додов се намират в галерии и колекции в България, САЩ, Германия, Италия, Франция, Испания, Австрия, Холандия. Швеция, Финландия, Унгария, Израел, Гърция, Турция, Полша, Чешка република. Живее и работи в София.

Нели Вълчева, галерист

Магическо притегляне, Иван Додов / Арт галерия Ларго

Магическо притегляне

Иван Додов

Двореца на Бялата фея, Иван Додов / Арт галерия Ларго

Двореца на Бялата фея

Иван Додов

Зима на село, Иван Додов / Арт галерия Ларго

Зима на село

Иван Додов

Сняг вали II

Иван Додов

Край реката

Иван Додов

Изгрев

Иван Додов

С дъх на свежест

Иван Додов

Пристан

Иван Додов

Зимата дойде

Иван Додов

Тишина

Иван Додов

Зимна импресия

Иван Додов

Магията на зимата

Иван Додов

Зимно сияние

Иван Додов

Настроение

Иван Додов

Зимна магия

Иван Додов

Енергия

Иван Додов

Лятна светлина

Иван Додов

Разходка по Ларгото

Иван Додов


Назад към изложбите

Ние използваме бисквитки (cookies) за по-пълноценното функциониране на сайта и за да Ви предложим по-добро интернет преживяване. Разглеждайки съдържанието на уеб страницата ни, Вие се съгласявате с нашата Политика за поверителност.


Общи условия