Коридори на съдбата

самостоятелна изложба живопис на Васил Стоев
13.07. - 01.08.2023

Коридори на съдбата

Начало / Изложби / Коридори на съдбата

Към творбите

самостоятелна изложба живопис на Васил Стоев

13 юли - 01 август 2023
Откриване – четвъртък, 13 юли 2023 г., 18:30 часа

На 13 юли 2023 година в Арт Галерия Ларго ще се открие самостоятелна изложба на  изтъкнатия български художник Васил Стоев, озаглавена "Коридори на съдбата". Представяйки колекция от завладяващи абстрактни картини, изложбата на Стоев ще отведе почитателите на изкуството на едно вълнуващо пътешествие из дълбините на човешкото съществуване. Това е втората солова изява на автора в галерия Ларго и ще представи над 20 от най-новите творби на Васил, голяма част рисувани специално за Варна.

Васил Стоев се е утвърдил в годините като видна фигура на съвременната арт сцена, както в България, така и в чужбина. С уникална артистична визия и майсторско владеене на  живописните изразни средства, Стоев печели признание за способността си да предава сложни емоции и универсални теми чрез своето изкуство. И в настоящата изложба ще открием характерния за Стоев устрем, динамика и вътрешно напрежение, които изграждат образите и сюжетите в творбите му. Сложната симфония на неговите живописни повърхности, изпъстрена от чисти тонове и монохромни участъци, създава възвишено и хармонично изживяване. Неговите фигурални композиции, от друга страна, показват богата и сложна цветова палитра, изцяло подчинена на смелите идеи на художника.

Новата изложба на известния български художник Васил Стоев изследва Коридорите на съдбата

„Коридорите на съдбата“ изследва взаимосвързаността на живота и силите, които оформят нашите пътища. Абстрактните картини на Стоев, характеризиращи се със своите земни и приглушени или пък ярки и наситени нюанси, канят зрителите да размишляват върху дълбоките мистерии на битието. Чрез хармонична комбинация от цветове, текстури и форми, художникът улавя същността на човешките преживявания, предизвиквайки усещане за интроспекция и съзерцание.

Коридорите на съдбата могат да поведат живота на обикновения човек ту в една, ту в друга посока, ту нагоре – към светлината и радостта от сбъднатите мечти, ту надолу – към тъгата или смирението пред изпитанията. Така и в настоящата експозиция на пловдивския майстор на четката картините му са като едни коридори на съдбата, водещи ни или във вихрената, ярка и интензивна цветност на топлите тонове („Горещ ден“, „Между сянката и светлината“, „Контражур“) или в минорната и приглушена палитра на тихата съзерцателност („Ранно утро“, „Привечер“, „Зелена светлина“). Знаковото заглавие на експозицията подсказва и още една интерпретация на картините на Стоев. Те са като едни прозорци във времето, като едни пролуки в пространството, като една моментна снимка, запечатала миг от нечие човешко съществуване („Покрайнините на града“, „Тайнство“, „Посветено“).

Черпейки вдъхновение от заобикалящия ни свят и естеството на човешката природа, произведенията на Стоев притежават забележителната способност да надхвърлят езиковите и културни бариери, общувайки директно с душата на зрителя чрез интернационалния език на изкуството. Изложбата представя колекция от творби, които съпоставят хаос и ред, уязвимост и сила, създавайки диалог между художника и наблюдателя. Изложбата „Коридори на съдбата“ определено ще бъде провокиращо размисъл и визуално зашеметяващо преживяване. Посетителите ще имат възможността да се включат в артистичното пътешествие на Стоев, опитвайки се да разкрият мистериите, скрити във всеки щрих и всеки избор на цветове в картините му.

Очакваме ви на откриването на 13 юли 2023 г. от 18:30 часа в Арт Галерия Ларго във Варна, ул. Хан Крум № 8., за да отпразнуваме таланта и креативността на Васил Стоев в неговата нова самостоятелна изложба „Коридори на съдбата“. Повече за художника вижте в неговия профил в сайта на галерията.

Нели Вълчева, галерист

 

 

Медиите за събитието:

-БНР

-Moreto.net

-Impressio

-БТА

-Новини247

-Диаскоп

-Trio

-Libreto

-Програмата

Коридори на съдбата, Васил Стоев / Арт галерия Ларго

Коридори на съдбата

Васил Стоев

Гиза, Васил Стоев / Арт галерия Ларго

Гиза

Васил Стоев

Горещ ден

Васил Стоев

Ранно утро

Васил Стоев

Интериор

Васил Стоев

Покрайнините на града

Васил Стоев

Слънчев ден

Васил Стоев

Композиция в червено

Васил Стоев

Зелена светлина

Васил Стоев

Утро

Васил Стоев

Пролет

Васил Стоев

Приказка

Васил Стоев

Пластове

Васил Стоев

Тайнство

Васил Стоев

Природа

Васил Стоев

Привечер II

Васил Стоев

Между сянката и светлината

Васил Стоев

Посветено

Васил Стоев

Настроение

Васил Стоев

Контражур

Васил Стоев

Композиция в синьо

Васил Стоев

Интериор

Васил Стоев

Алегория

Васил Стоев


Назад към изложбите

Ние използваме бисквитки (cookies) за по-пълноценното функциониране на сайта и за да Ви предложим по-добро интернет преживяване. Разглеждайки съдържанието на уеб страницата ни, Вие се съгласявате с нашата Политика за поверителност.


Общи условия