Ивановден

сборна изложба-живопис
07. - 27.01.2016

Ивановден

Начало / Изложби / Ивановден

Към творбите

Сборна изложба – живопис с участието на Иван Додов, Иван Маджаров, Иван Обретенов, Иван Стратиев, Иван Чакъров, Иван Узунов

07 – 27 януари 2016 г.

На 07 януари Арт Галерия Ларго стартира новата 2016-та година със сборната изложба-живопис „Ивановден“. Както може да се предположи, в експозицията участват само автори, носещи най-популярното българско име – Иван. От София ще ни гостуват трима автори – Иван Стратиев с няколко абстрактни и сюрреалистични платна, Иван Додов с няколко приказни акварела, както и представителят на младото поколение български художници Иван Маджаров, който родом е от Търговище. Варненското представителство е в лицето на художника-поет Иван Обретенов. За първи път в галерия Ларго гостуват останалите двама автори – пловдивчанинът Иван Чакъров и търновлията Иван Узунов. Освен еднаквото име, това, което свързва авторите, е хармонията между тях като стил и начин на работа, в което ще се убеди публиката, посетила изложбата. Не само творчески и стилови са обаче връзките между поканените Ивановци. Част от тях ги свързва приятелство, а на друга част пътищата са се пресичали по различен начин в живота. Крепка дружба свързва Иван Обретенов с Иван Стратиев, който от своя страна живее на съседна улица с Иван Додов, с когото често участват заедно в сборни изложби. Приятелство свързва и пловдивчанина Иван Чакъров с Иван Узунов, който пък е бил преподавател на Иван Маджаров по живопис във Великотърновския университет. И така нишките на живота предат различни истории, приятелства, връзки, срещи, които във времето укрепват и се развиват. И понякога тези истории достигат до нас, публиката, чрез такива изложби като „Ивановден“. Още една любопитна подробност в аванс. Преди години двамата Ивановци – Стратиев и Обретенов попадат заедно на пленер, където за да материализират силната творческа връзка помежду си, двамата рисуват съвместно няколко картини. Единият започва, другият завършва. Експериментът е изключително успешен и оставя огромно удовлетворение у двамата художници от творческото съпреживяване. Поканата от галерия Ларго възкреси спомена за този техен дует и те отново си хвърлиха предизвикателството да рисуват съвместно. Така в експозицията ценителите ще могат да видят нещо наистина уникално и неповторимо – две картини, започнати от единия автор и  довършени от другия. Дори нещо повече, едната от творбите е особено провокираща и интересна, защото може да бъде сързерцавана от две различни страни. Как по-точно, ще разберете, ако посетите изложбата в Арт Галерия Ларго.

Очакваме ви на откриването на Ивановден, 7 януари от 18:00 часа. Изложбата в галерия „Ларго” продължава до 27 януари 2016 г..

Повече за художниците в секция "Автори" на сайта.

                                                                                       Нели Вълчева, галерист

плакат на изложбата / Арт галерия Ларго

Плакат на изложбата

Конструкция, Иван Стратиев / Арт галерия Ларго

Конструкция

Иван Стратиев

Крайбрежие, Иван Стратиев / Арт галерия Ларго

Крайбрежие

Иван Стратиев

Вариация по И. Обретенов

Иван Стратиев

Вариация по И. Обретенов I

Иван Стратиев

Устрем

Иван Узунов

Натюрморт

Иван Узунов

Светлините на града

Иван Маджаров

Към вкъщи

Иван Маджаров

Жълтата улица

Иван Маджаров

Нощна разходка

Иван Маджаров

Към вкъщи II

Иван Маджаров

Бик

Иван Чакъров

Зимна приказка

Иван Додов

Цветна градина

Иван Додов

Селски пейзаж с гореща сцена

Иван Стратиев

Зимен пейзаж

Иван Обретенов

Нина

Иван Чакъров

Кон

Иван Чакъров


Назад към изложбите

Ние използваме бисквитки (cookies) за по-пълноценното функциониране на сайта и за да Ви предложим по-добро интернет преживяване. Разглеждайки съдържанието на уеб страницата ни, Вие се съгласявате с нашата Политика за поверителност.


Общи условия